Trotse bakkers

Al vier generaties lang wijdt de Friese bakkersfamilie Van der Meulen zich met hart en ziel aan één doel: het maken van meesterlijk lekkere bakkerijproducten, die met liefde voor het vak worden gemaakt.

113 jaar ambacht

Het was op een mooie dag in 1910, dat Hessel van der Meulen wakker werd met een heel goed idee: hij zou een beschuitenbakkerij openen. Dat die dag het begin was van meer dan een eeuw ambacht, had hij niet kunnen dromen…

bekijk onze historie

Met hart en ziel

Onze bakkers gaan dagelijks vroeg uit de veren om het land te voorzien van – al zeggen we het zelf – de lekkerste producten. Dat vinden ze niet erg, in tegendeel: dat doen ze met een enorme passie voor het bakkersvak!

Kwaliteitscertificaten

Kwaliteit en voedselveiligheid zijn voor ons van het grootste belang. We beschikken daarom over de volgende kwaliteitscertificaten:

Het was op een mooie dag in 1910, dat Hessel van der Meulen wakker werd met een heel goed idee: hij zou een beschuitenbakkerij openen. Dat niet alleen zijn dorp Ferwerd, maar heel Nederland fan zou worden van de Van der Meulen Beschuit, had hij niet durven dromen!

1910

Hoe het begon

In 1910 besluit Hessel van der Meulen dat het tijd is om van zijn hobby zijn werk te maken. Hij opent een ambachtelijke beschuitbakkerij in zijn dorp Ferwerd. Dat Hessels passie beschuiten van een hele goede kwaliteit opleverde, bleef niet onopgemerkt: heel Noord-Nederland leek plotseling de dag te beginnen met een Van der Meulen Beschuit. De bakkerij in Ferwerd maakt plaats voor een grotere, speciaal voor beschuit ingerichte, bakkerij in Hallum: ‘De Volharding’ was geboren.

1930

The American Dream

In 1930 neemt de tweede generatie het stokje over. Oudste zoon Johannes van der Meulen was dan wel een Fries, maar sprak de woorden ‘Yes We Can’ al uit voordat Barack Obama het levenslicht gezien had. Onder leiding van Johannes was Van der Meulen Beschuit klaar om het land van de onbegrensde mogelijkheden te veroveren. Het motto? ‘The more you eat, the more you want!’

1964

Derde generatie

Hessel van der Meulen junior, de derde generatie, neemt in 1964 het roer over en gooit het meteen om. Niet zonder resultaat: de bakkerij gaat als een speer. Aan het begin van de jaren zeventig wordt Melba Toast geïntroduceerd én start de export naar Engeland.

1985

Uitbreiding assortiment

De Melba toast valt zo in de smaak, dat de fabriek in de jaren tachtig flink moet worden uitgebreid. Dankzij een overname van een roggebroodbakkerij in Broeksterwoude wordt er ook roggebrood aan de Van de Meulen-familie toegevoegd. Daar houdt het niet mee op voor Hessel jr: “We gaan elke veertien dagen bij bakkers op bezoek. Je kunt dan niet alleen met beschuit aankomen”, vond hij. Van der Meulen koek en knackebröd zijn een feit.

1990-1997

Terug naar de kern

Begin jaren negentig begint het tijdperk van onze huidige algemeen directeur. Johannes van der Meulen gaat het helemaal anders doen. Of nou ja, eigenlijk helemaal hetzelfde als vroeger. Terug naar de kern: het produceren van beschuit, roggebrood en Melba toast. En de wereld was het eens met Johannes, want onder zijn vleugels groeide Van der Meulen uit tot een internationale onderneming met veertig exportlanden en circa honderdtwintig medewerkers. Niet verkeerd, toch?

Onze rijke geschiedenis heeft tot een aantal hele mooie producten geleid. Eerst zien, dan geloven?

bekijk onze producten >
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw