Snijd de bieslook fijn en houd wat bieslook achter om te garneren. Meng de bieslook met de roomkaas en één eetlepel citroensap tot een egale en gladde vulling. Bekleed dan de binnenkant van een kommetje of schaaltje met vershoudfolie. Bekleed de binnenkant met plakjes gerookte zalm en zorg ervoor dat het over de rand heen valt. Dit zodat je deze over de vulling kunt heen vouwen als deze erin zit. De plakjes gerookte zalm moeten elkaar goed overlappen zodat er geen gaatjes te zien zijn. Schaaf de komkommer in dunne plakken en vul vervolgens de kommetjes voor de helft met de roomkaasvulling. Leg er vervolgens een laag komkommer en Melba toast bovenop. Herhaal dit nog een keer en vouw de zalm wat over de randjes heen zodat deze over de vulling ‘hangt’. Dek de zalmtaartjes af en laat minimaal een half uur in de koelkast opstijven.
Meng voor de wasabimayonaise de mayonaise met wasabi en maak hem eventueel wat lopender met een druppeltje water. Haal de zalmbonbons uit de kommetjes en haal de vershoudfolie eraf. Leg de zalmbonbons in het midden van het bord en garneer af met wasabimayonaise, fijngesneden bieslook. Serveer met extra Melba toast et voilá!