Muhammara:
1. Laat de gegrilde paprika’s goed uitlekken en doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een grove tapenade.
2.Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel wat olijfolie toe om hem smeuïger te maken.
Yazarra:
1. Verwarm de oven voor op 180°en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Schil de winterpeen en snijd in dikke plakken van circa 2cm.
3. Verdeel de winterpeen over de bakplaat en besprenkel met olijfolie.
4. Rooster 20 tot 25 minuten in de oven.
5. Maak de gember en knoflook schoon en rasp fijn.
6. Doe vervolgens alle ingrediënten en de geroosterde wortelen in een keukenmachine en pureer tot een grove dip.
Baba ganoush:
1.Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2.Prik met een vork gaatjes in de aubergine en leg met de ongepelde tenen knoflook op een bakplaat.
3.Rooster circa 15 minuten in de oven.
4.Laat vervolgens afkoelen en maak de aubergines schoon en pel de tenen knoflook.
5.Halveer daarna de aubergines en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit.
6.Doe vervolgens alle ingrediënten met een goede scheut olijfolie en het sap vaneen halve citroen in een keukenmachine en pureer tot een smeuïge dip.
7.Breng op smaak met peper en zout en serveer met Melba Toast, Dippers Original en de andere dips.