Bereidingswijze
Voor de knolselderijsalade
¼ knolselderij
2 el. mayonaise
1 el. Griekse yoghurt
1 el. grove mosterd
peper en zout
Zet een grote pan water op en breng deze aan de kook met een snufje zout. Maak de knolselderij schoon en snijd deze in grove stukken. Rasp met behulp van de keukenmachine de knolselderij julienne. Blancheer de knolselderij beetgaar en laat deze vervolgens goed uitlekken. Maak de salade van knolselderij, mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd, peper en zout.
Voor de boerenkooldip
300 g boerenkool gesneden
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
¼ rode peper
1 blik kikkererwten
1 el. olijfolie
1 el. citroensap
zout
Verhit een bakpan op laag vuur en fruit hierin de ui en knoflook in 3 minuten zachtjes aan. Voeg de gesneden rode peper toe en fruit nog eens 2 minuten mee. Doe vervolgens de boerenkool erbij en verwarm het geheel totdat de boerenkool geslonken is. Laat het boerenkoolmengsel vervolgens afkoelen. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe het boerenkoolmengsel, de kikkererwten en het citroensap in een keukenmachine en draai tot een fijne dip. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe als de dip wat droog is. Breng verder op smaak met wat zout.
Voor de geroosterde rode bieten
2 rauwe rode bieten
1 el. olijfolie
1 tl. gedroogde oregano
1 tl. vadouvan
peper en zout
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de rode biet en snijd in partjes. Maak de rode bieten aan met olijfolie, oregano, vadouvan, peper en zout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de rode biet. Bak in circa 30 minuten gaar.
Voor de wortel-preidip
1 winterpeen
1 kleine prei
1 burrata
40 g Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
peper en zout
Zet een grote pan water op en breng deze aan de kook met een snufje zout. Schil de winterpeen en rasp deze grof. Halveer de prei in de lengte en was deze onder een stromende kraan. Snijd in halve ringen. Blancheer de wortel en prei en laat deze vervolgens goed uitlekken. Prak de burrata fijn en rasp de Parmezaanse kaas boven de burrata. Pers een schoongemaakt teentje knoflook en voeg toe. Voeg de geblancheerde wortel en prei toe en breng op smaak met peper en zout. Meng het geheel goed door.