Rice toast met en sushi variatie

Bereidingswijze

Snijd het blok tofu in repen en vervolgens in vierkantjes. Marineer de tofu minimaal een uur in de sojasaus en zwarte bonen knoflooksaus. Bak de tofu met marinade daarna 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Klop voor de tamago de eieren, sashi, suiker, zout en marin los.

Verwarm een tamagopan (vierkante bakpan) met een scheutje olie en doe een beetje van het eimengsel in de pan, zodat de bodem dun bedekt is. Bak op matig vuur totdat de bovenkant van het eimengsel begint te stollen en de randjes licht kleuren. Vouw de omelet op naar één kant van de pan. Giet weer wat eimengsel in de pan om de bodem te bedekken. Til de opgerolde omelet op, zodat het eimengsel onder de omelet loopt. Zodra het eimengsel weer begint te stollen vouw je de omelet weer op. Herhaal dit totdat het eimengsel op is en laat de tamago afkoelen.

Snijd de zalm in dunne plakken en de tamago in dikkere plakken. Rol deze in met repen nori vellen en houd apart. Leg de Rice toast spring onion op de plank en beleg met de gesneden zalm, tamago en tofu. Garneer de hapjes af met bosui en zwarte sesam en serveer met gari.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw