Rice toast met een Aziatische sharing platter

Bereidingswijze

Cashewdip
Laat de cashewnoten een dag van te voren wellen in koud water en spoel voor gebruik af. Doe de gewelde cashewnoten, edelgistvlokken, sap van 1 citroen en 4 eetlepels water in keukenmachine en draai tot er een smeuïge dip ontstaat. Voeg eventueel wat extra water toe als de dip te dik is.

Tonijn
Snijd de tonijnsteak in stukken, zodat deze ongeveer 4 cm in doorsnede zijn en haal door de sesam. Verwarm een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie en bak hierin de tonijn in 1 minuut rondom goudbruin en houd apart.

Gerookte zalm- sesamsalade
Rooster de rest van de sesam in een droge pan goudbruin en houd apart. Hak de gerookte zalm fijn en maak aan met bosui en de geroosterde sesam.

Mangodip
Verhit een koekenpan op laag vuur en fruit hierin de sjalot aan. Voeg chilipoeder en mango toe, bak 5 minuten mee en voeg daarna de suiker en appelciderazijn toe en laat op laag vuur zachtjes indikken. Haal daarna van het vuur en laat afkoelen.

Blancheer de edamame bonen 2 minuten in warm water en bestrooi met grof zeezout. Bereid de dimsum volgens instructie op de verpakking. Snijd de tonijn in dunne plakken en serveer samen met de cashewdip, edamame bonen, mangodip, dimsum, gerookte zalm- sesamsalade en Rice Toast Original.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw