Bereidingswijze
Voor de olijven tapenade:
Doe de olijven, kappertjes en het teentje knoflook in een keukenmachine en draai tot een fijne tapenade. Voeg al draaiend de olijfolie toe en breng op smaak met wat peper.
Voor de tomaat paprika tapenade:
Snipper de sjalot en fruit deze aan in de pan met 1 el. olijfolie. Snijd de puntpaprika in kleine stukjes en de cherrytomaatjes in partjes. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot een fijne tapenade. Voeg eventueel meer olijfolie toe als de tapenade niet smeuïg genoeg is en breng op smaak met peper en zout.
Voor de guacamole:
Halveer de avocado en verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en doe deze samen met de rode ui en rode peper in een kom. Prak het mengsel met een vork fijn en voeg de citroensap toe en meng goed door. Breng de guacamole op smaak met een snufje zout.
Voor de kipkerriesalade:
Snijd de gerookte kip in kleine blokjes en de bosui in ringen. Meng de Griekse yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, citroensap en chilivlokken goed door elkaar en voeg de gesneden gerookte kip en bosui toe. Breng op smaak met peper en zout.
Overige ingrediënten:
Doe de zojuist bereide dipjes in kommen en serveer met de Roquefort, bosbessen, komkommer, rode en gele paprika, rode en gele cherry tomaten samen met de Dippers Garlic.