Bereidingswijze
Voor de muhammara:
Wel eerst de couscous door water te koken, die over de couscous te gieten en het geheel 5 minuten met de deksel op de pan te laten staan. Roer deze vervolgens los met een vork en laat verder afkoelen. Spoel de geroosterde paprika af met koud water en laat goed uitlekken. Doe de geroosterde paprika, knoflook, walnoten, granaatappelmelasse, citroensap, komijnpoeder en een snufje cayennepeper in een keukenmachine en pureer tot een grove dip. Voeg de couscous toe, breng op smaak met wat zout en serveer in een kom.
Voor de rode bieten geitenkaas spread:
Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Doe de kikkererwten met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot een gladde spread. Mocht de dip te dik zijn voeg dan nog wat kikkererwtenvocht toe. Doe de dip in een kom, garneer met zwarte sesamzaadjes en serveer direct met de muhammara en Melba toast.