Melba toast tapasplank

Bereidingswijze:

Haal de manchego ongeveer 20 minuten voor het serveren uit de koelkast. Haal de rest van de ingrediënten 10 minuten voor het serveren uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Doe de gemarineerde ansjovis, gemarineerde garnalen, groene olijven, knoflook champignons en chorizo in kommetjes en zet op de borrelplank. Leg de serranoham op een schaaltje en zet deze ook op de borrelplank. Leg de frittata, knoflook champignons, gegrilde aubergine met pesto cherry tomaten, manchego en knoflook fuet bij op de plank en serveer met Melba toast.

 

Voor de frittata:

Verwarm een bakpan met een scheutje olijfolie op laag vuur en fruit hierin de ui aan. Klop de eieren goed los en voeg de overige ingrediënten toe. Giet het mengsel bij de uien in de pan. Laat op laag vuur de eieren langzaam stollen en de omelet goudbruin kleuren. Keer de omelet daarna om en bak ook de andere kant goudbruin. Haal uit de pan, laat afkoelen en snijd in vierkantje blokjes.

Voor de knoflookchampignons:

Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Snijd de knoflook fijn en verwarm een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de champignons hieraan toe. Bak de champignons bijna gaar, voeg de laatste vier minuten de knoflook toe en fruit dit mee. Breng op smaak met peper en zout en garneer met gehakte peterselie.

Voor de gegrilde aubergine met pesto:

Verhit een grillpan op hoog vuur. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken en grill ze vervolgens aan beide kanten. Leg ze op een plank naast elkaar. Verdeel de pesto over de plakken gegrilde aubergine en breng op smaak met peper en zout. Leg blaadjes basilicum op de plakken, rol de plakken op en zet vast met een prikker.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw