Melba toast met zeewiersalade, surimi, mayonaise en waterkers

Lekker en nét even anders dan de standaard kipkerrie- of eiersalade. Grote kans dat de meeste van je gasten dit nog nooit gegeten hebben. Nog een grotere kans dat ze je stiekem opgeven voor een kookprogramma, omdat ze onder de indruk zijn van je kwaliteiten als kok. Geheimpje van de chef: zo moeilijk is het niet.

Bereidingswijze

Begin met het maken van de mayonaise. Hiervoor doe je de eidooier, mosterd, azijn en zout in een schaal en meng je de ingrediënten met een garde. Voeg de vervolgens de zonnebloemolie druppelsgewijs toe, terwijl je het mengsel klopt. Als het een egaal mengsel is, laat je de mayonaise in de koelkast afkoelen.

Snijd de surimi in reepjes, terwijl de mayonaise afkoelt. Hak daarna de waterkers fijn. Als alles gesneden is, besmeer je de toastjes met de zeewiersalade. Verdeel hierna de mayonaise, surimi en waterkers over de toastjes en serveer.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw