Een frisse combinatie die je zelf misschien niet zo snel zou bedenken, maar een ware sensatie voor je smaakpapillen is. En niet te vergeten; dit toastje is lekker, vegetarisch én gezond.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en maak daarna de venkelknollen onder koud stromend water schoon. Snijd de stelen en het kontje van de knol af en verwijder het loof. Snijd de venkel in dikke plakken en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Giet royaal olijfolie over de venkel heen en rooster deze ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.
Als de venkel geroosterd is, laat je die afkoelen. Leg ondertussen de grapefruit op een snijplank en snijd beide kontjes eraf. Hierna pel je de grapefruit. Dit doe je het snelst door inkepingen te maken die je met een mes los kunt trekken. Zo houd je alleen het vruchtvlees over. Snijd vervolgens de partjes los leg je ze op een schaaltje.
Besmeer de meergranen toastjes met de roomkaas, verdeel de grapefruit en venkel en serveer.
Tip: Gebruik het loof voor extra smaak en ter garnering. Snijd het loof fijn en strooi over de toastjes.