Hummus; we zijn er dol op. Pompoenhummus is zacht en vol van smaak en combineert heel mooi met de frisse smaak van de navelsinaasappel. Door een aantal kruiden toe te voegen, geef je dit recept net wat meer pit. Lekker hoor!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Snijd de pompoen in stukken. Let op: gebruik je een flespompoen, dan hoef je deze niet te schillen. Alle andere pompoenen schil je wel. Of koop voorgesneden blokjes pompoen. Sprenkel wat olijfolie over de pompoen en gooi er een snufje peper en zout over. Rooster de pompoen vervolgens een half uur in de oven.
Snijd ondertussen de kontjes van de navelsinaasappel. Schil vervolgens met een aardappelmesje de schil en de witte huid van de sinaasappel af en snijd de partjes tussen de vliesjes eruit.
Doe de zonnebloemolie in een koekenpan. Leg de pompoenpitten erin en wentel de pan tot de pitten gepoft zijn. Giet daarna de pan leeg in een zeef en laat afkoelen.
Is het half uur inmiddels voorbij? Laat de pompoen dan afkoelen, alvorens je de pompoen, kikkererwten, knoflook, citroensap, tahin en komijn samen in een kom doet. Pureer de ingrediënten met de staafmixer tot een egaal mengsel. Garneer het mengsel met wat chili en je hummus is klaar.
Besmeer vervolgens de toastjes met je zelfgemaakte hummus en verdeel de zonnebloempitten en sinaasappel over de toastjes.
Tip: Pompoenhummus is ook kant-en-klaar te koop in de meeste supermarkten.