Melba toast met marshmallow, bosbessenjam en witte chocoladevlokken

Dit is ongetwijfeld de favoriet van een echte zoetekauw. Voor dit toastje gebruik je namelijk marshmallowfluff, fruit én witte chocolade. Maak het zo makkelijk en snel of moeilijk en tijdrovend als je zelf wilt, door de jam en marshmallowfluff zelf te maken óf bij een supermarkt te kopen. Ga je de uitdaging aan? Hieronder lees je hoe je marshmallowfluff en jam zelf maakt.

Bereidingswijze

Zet een kookpan ruim gevuld met water op laag vuur. Breek het ei en gooi de eidooier weg, zodat je alleen het eiwit overhoudt. Splits het eiwit en doe in een steelpan. Voeg 50 gram suiker aan het eiwit toe en verwarm de inhoud van de steelpan ongeveer anderhalve minuut au bain-marie tot vijftig graden. Let op: als het eiwit te warm wordt gaat het stollen, dus gebruik een thermometer. Als het eiwit-suikermengsel ongeveer vijftig graden is, haal je het van het vuur en doe je het in een beslagkom. Voeg het overgebleven eiwit toe en klop tot een stijve massa.

Mix in het steelpannetje de resterende 25 gr. suiker met 25 ml. water, een theelepel honing en drupje azijn. Zet de pan op het vuur en roer totdat de siroop kookt. Stop met roeren zodra het kookt en wacht tot de siroop ongeveer 112 graden is. De siroop heeft nu de juiste textuur en mag van het vuur. Laat het siroop een minuut afkoelen en roer ondertussen het eiwitmengsel nog eens door. Voeg na de minuut de stroop aan het eiwitmengsel toe en mix het mengsel tot deze afgekoeld is. Voeg eventueel nog vanille-aroma naar smaak toe en je marshmallowfluff is klaar!

Vervolgens maak je de jam. Je begint met het schoonmaken van het fruit. Om de jam niet te waterig te maken, kun je dit het beste met een natte theedoek doen in plaats van water. Als het fruit schoon is, snijd je dit in kleine stukjes en doe je alles in een kom. Vervolgens pureer je het vervolgens met de staafmixer. Het fruit, de geleisuiker en het drupje citroensap doe je tegelijk in de kookpan en breng je op matig hoog vuur al roerende aan de kook. Als het kookt, roer je nog vier minuten door voor je het vuur uit zet. Eventueel schuim lepel je van de jam af. Laat het mengsel afkoelen voor je het gebruikt.

Als de jam en marshmallowfluff voldoende afgekoeld zijn, smeer je beide op de toastjes. Hierna garneer je de toastjes met de chocoladevlokken.

Tip: In plaats van jam kun je ook vers fruit gebruiken. Zo voeg je meer textuur aan de toastjes toe.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw