Melba toast met hangop, komkommer en zonnebloempitten

Een lekker fris tussendoortje met een bite, dat is dé manier om dit toastje te omschrijven. Heerlijk bij de borrel, maar ook als amuse. En niet te vergeten: deze is ook geschikt voor de vegetariërs onder ons!

Bereidingswijze

Pak een schaal, zeef en natte theedoek. Plaats de zeef in de schaal en span de theedoek over de zeef. Schep de volledige halve liter yoghurt op de theedoek. Dek dit af met plastic en zet het 12 uren in de koelkast.

Als de twaalf uren voorbij zijn, begin je met het maken van de slagroom. Allereerst giet je de melk in een steelpan. Je voegt hier 75 gram boter en alle suiker aan toe en brengt het mengsel aan de kook. Ondertussen splits je het ei. Je hebt namelijk alleen de eidooier nodig. Zodra het mengsel van boter, suiker en melk kookt, voeg je de rest van de boter en de eidooier toe. Laat het vervolgens op kamertemperatuur komen.

Tip: Als je haast hebt kun je het mengsel even in de koelkast zetten, zodat het sneller op kamertemperatuur is.

Als de slagroom op kamertemperatuur is, begin je die te kloppen tot hij stijf is. Dit doe je met de mixer op de hoogste stand. Als de slagroom stijf is, meng je de hangop en slagroom met de mixer op een lage stand tot een gladde substantie.

Vervolgens verwarm je de oven voor op 180 graden. Daarna meng je de poedersuiker met een eetlepel water tot er een dikke pap ontstaat. Zodra je een dikke pap hebt, doe je de zonnebloempitten erin. Als de oven op temperatuur is, doe je de mengsel mte zonnebloempitten in de oven. Bak de pitten tot ze bruin zijn. Dit duurt circa tien minuten.

Schaaf ondertussen de komkommer met een kaasschaaf in plakjes. Als de zonnebloempitten bruin zijn, laat je ze even afkoelen alvorens je de toastjes met hangop besmeert en de komkommer en zonnebloempitten verdeelt.

Tip: Hou je wel van een tikkeltje zoet? Voeg dan nog wat in blokjes gesneden mango toe!

 

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw