Melba toast met gevulde kipfilet

Bereidingswijze

Doe de Melba toast in een keukenmachine en draai fijn tot paneermeel. Roerbak de spinazie kort in een scheutje olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout. Laat de spinazie in een kom afkoelen en meng met de ricotta. Snijd de kipfilets aan de zijkant aan één kant in. Vul de kipfilets met het spinazie ricotta mengsel. Klop de eieren los en doe de bloem, eieren en het paneermeel in 3 aparte borden. Bestrooi de kipfilets met peter en zout, haal ze vervolgens eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel.

Was de zoete aardappel en prik er gaatjes in met een vork en besprenkel met olijfolie en zout. Wikkel de zoete aardappels apart in met aluminiumfolie en pof de zoete aardappel 40 tot 50 min in een voorverwarmde oven van 180°C. Zet een pan met ruim water en een snufje zout op voor de tuinbonen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, doe er een scheut zonnebloemolie in en bak de gevulde kipfilet rondom goudbruin. Leg ze vervolgens in een ovenschaal. Bak de gevulde kipfilets verder af als de zoete aardappels nog 10 minuten nodig hebben. Blancheer de tuinbonen ca. 3 minuten in kokend water. Haal de aardappels uit de oven en pak ze uit. Verdeel ze over de borden en snijd ze open schep er een lepel volle yoghurt in en maak af met wat pesto, de geblancheerde tuinbonen, rucola, verse munt en wat grof gemalen peper. Serveer de gevulde kipfilets bij de gevulde gepofte zoete aardappel, bon appetit!

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw