Melba toast met chorizo, aioli en paprika

De tapas onder de toastjes, en dus ook lekker om te serveren met een glaasje sangria. Op die manier waan jij (en niet te vergeten je gasten ook) je in de Spaanse zon! Als dat niet genieten is…

Bereidingswijze

Verwarm de oven op de hoogst mogelijke stand. Leg een stuk aluminiumfolie op de bakplaat en snijd de paprika in acht repen. Doe de bakplaat in de oven als de oven op temperatuur is. Wacht tot het vel van de paprika zich losmaakt van het vruchtvlees. Op 250 graden duurt het poffen ongeveer een kwartier. Hoe lager de temperatuur, hoe langer het duurt. Als het vel zwart wordt en ‘blaren’ krijgt, is het klaar om afgepeld te worden. Een lastige klus, want het pellen moet gebeuren als de paprika nog warm is. Het vel gaat na verloop van tijd namelijk weer vastzitten. Als het vel eraf is, laat je de paprika verder afkoelen en snijd je de repen in dunnere reepjes.

Besmeer ondertussen de toastjes met aioli en leg per toastjes twee plakjes chorizo erop. Verdeel als laatste de paprika over de toastjes en je bent klaar om te serveren.

Tip: Het is ook lekker om olijven aan dit recept toe te voegen.