Melba toast met aardappelsalade, gefrituurde boerenkool en rookworst

Op koude en winterse dagen zijn we er allemaal gek op: Hollandse kost. En dan staat stamppot met stipt op nummer één natuurlijk. Ben je uitgegeten op de standaard boerenkoolstamppot? Dan hebben we goed nieuws. We hebben deze klassieker namelijk in een nieuw jasje gestoken!

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd in kleine blokjes en kook in ruim water tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Snijd ondertussen de bieslook in fijne stukjes en de augurken in blokjes. Giet de gekookte aardappelen af, doe ze terug in de pan en stamp de aardappelen fijn. Voeg vervolgens de crème fraîche, mayonaise, bieslook en augurkblokjes aan de fijngestampte aardappelen toe. Meng de ingrediënten en breng het geheel met peper en zout op smaak.

Vervolgens verwarm je de zonnebloemolie in een pan op hoog vuur. Als de zonnebloemolie op temperatuur is, frituur je de boerenkool hierin. Pas op: dit kan behoorlijk spetteren. Als het niet meer spettert (na ongeveer 30 seconden), laat je de gefrituurde boerenkool uitlekken op een stukje keukenpapier.  Doe een snufje zout op de gefrituurde boerenkool en snijd je de ongekookte rookworst in plakjes. Je bent nu klaar om de toastjes te beleggen. Dit doe je door de volkoren toastjes met aardappelsalade te besmeren en boerenkool en rookworst te verdelen. Hierna ben je klaar om de klassieker te serveren!

Tip: Het is ook lekker om chorizo in plaats van rookworst te gebruiken.