Melba rondjes met hummus van doperwten, feta, munt en muntbloesem

Hummus met een twist. Deze doperwtenhummus in combinatie met mint zorgt voor een frisse smaak. Heerlijk!

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een kleine pan op matig vuur. Snipper de ui en bak deze vervolgens ongeveer vijf minuten, tot hij zacht en licht is. Voeg de erwten en het water toe en doe het deksel op de pan. Breng het mengsel aan de kook en laat het dan vijf minuten koken. Giet vervolgens het (kook)water af.

Doe de uitgelekte erwten en ui in een kom en voeg de mint, zure room, feta zout en peper toe. Mix tot er een ruwe puree ontstaat en zet de kom in de koelkast.

Als de hummus afgekoeld is, is het tijd om de toastjes te beleggen. Verdeel de hummus over de toast en top af met wat mintbloesem.

Tip: Ook lekker met avocado in plaats van doperwten.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw