Melba rondjes met filet americain, tomatenpesto en bosui

Tomatenpesto en bosui? Het klinkt bijna als het recept voor de pasta die je ’s avonds eet. Geloof ons als we zeggen dat het in combinatie met filet americain en Melba toastjes ook een heerlijk en hartig tussendoortje is!

Bereidingswijze

Stop de gedroogde tomaten, basilicum, pijnboompitten en olie samen in de blender. Als je geen blender hebt, kun je ook gebruik maken van een staafmixer. Meng de ingrediënten tot een egale massa en besmeer de toastjes met het mengsel. Verdeel daarna de filet americain over de toastjes. Als laatste snijd je de bosui in ringetjes en strooi je die over de toastjes.

Je kunt er ook voor kiezen om de tomaten zelf te drogen. In dat geval verwarm je de oven voor op 100 graden en snijd je de tomaten in partjes. Je verdeelt de partjes op een bakplaat met bakpapier. Leg de teentjes knoflook ertussen en strooi een snufje peper en zout over de tomaten. Sprenkel wat olie eroverheen en doe de bakplaat ongeveer anderhalf uur in de oven. Let op: laat de ovendeur op een kier staan en houd de tomaten goed in de gaten.

 

 

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw