Melba rondjes met brie, jam, gesuikerde bessen en munt

Dit recept met Melba rondjes zorgt voor een verbluffende combinatie van fris, fruitig én brie! Wie wil dat nou nie? Omdat jij rond de feestdagen vast veel verschillende gasten ontvangt, komt het goed uit dat dit recept ook bulletproof is voor alle vegetarische visite!

Bereidingswijze:

Snij de brie in gelijke stukken. Leg de stukken op het Melba rondje en bestrijk het met een laagje jam. Maak daarna de besjes nat en rol ze door de suiker. Tip: met een vork(je) ris je ze gemakkelijk van het steeltje af. Leg de gesuikerde bessen per vier stuks op de jam. Top uiteindelijk het geheel af met muntblaadjes. Et voilà!

Ben je in een creatieve bui of wil je gewoon heel graag indruk maken op de schoonfamilie? Maak dan de jam zelf met 50 gram aardbeien, 50 gram geleisuiker en een drupje citroensap. Start met het schoonmaken van het fruit. Om te zorgen dat de jam niet te waterig wordt, kun je dit het beste met een natte theedoek doen in plaats van water. Als het fruit schoon is, snijd je dit in kleine stukjes waarna je het in een kom doet. Als alles gesneden is, pureer je het vervolgens met een staafmixer. Het fruit, de geleisuiker en het drupje citroensap doe je tegelijk in een steelpan en breng je op matig hoog vuur al roerende aan de kook. Als het kookt, roer je nog vier minuten door voor je het vuur uit zet. Eventueel schuim lepel je van de jam af. Laat het mengsel afkoelen voor je het gebruikt. Vind je het leuker om met zijn allen in de keuken bezig te zijn? Maak er dan gewoon een jamsessie van. Succes!