Mamma mia

Bereiding bruschetta
Snij een kruis in de onderkant aan de tomaat. Leg de tomaten in kokend water en laat ze er 30 seconden inliggen. Als het vol begint te scheuren haal je de tomaten uit het kokend water en laat je ze schrikken in koud water. Verwijder de velletjes van de tomaat en snijd de tomaat in partjes. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de tomaten blokjes met basilicum en olijfolie. Pel en halveer de knoflook, wrijf er de Melba toast mee in. Verdeel het tomatenmengsel over de Melba toast en maak af met grof gemalen peper en een snufje fleur de sel.

Bereiding pesto
Doe de basilicum samen met de geroosterde pijnboompitten, geraspte Parmezaanse kaas, knoflook, olijfolie, peper en een snufje zout in een keukenmachine en draai tot een gladde pesto. Schep de pesto in een kom.

Bereiding kruidendip met kappertjes
Hak de kappertjes en peterselie fijn. Rooster de pijnboompitten op laag vuur goudbruin en laat volledig afkoelen. Meng alle ingrediënten door elkaar en schep de dip in een kom. Garneer af met wat kappertjes en pijnboompitten.

Bereiding caprese spiesjes
Deze spiesjes mogen niet ontbreken op een Italiaanse borrelplank. Maak spiesjes van de cherry tomaat, mini mozzarella en basilicum. Serveer samen met de bruschetta, pesto, kruidendip met kappertjes, parmaham en Dippers Original.