Bereidingswijze
Eierspread
Pel de hardgekookte eieren en prak deze met een vork fijn. Maak de eieren aan met mayonaise en zure room. Breng op smaak met kerriepoeder, bosui, bieslook, peper en zout.
Omeletrolletje
Klop de eieren luchtig met de room en wat peper en zout. Verhit een koekenpan met olie en bak 3 dunne omeletten van het eimengsel, laat de omeletten op een bord afkoelen. Meng intussen de ricotta met bieslook en citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de afgekoelde omeletten met ricotta en verdeel de ham erover. Rol de omeletrolletjes strak op en verpak ze in vershoudfolie. Laat minimaal een halfuur opstijven in de koelkast en snijd in dikke plakken.
Spiegeleitje
Bestrijk een poffertjespan met wat boter en breek in elk holletje een kwartelei. Bak de eitjes tot ze net gaar zijn.
Serveer de eierspread, omeletjes en spiegeleitjes met Dippers.