Bom proveito

Sardientjes paté
Open de blikjes sardientjes en verwijder de ruggengraat. Doe de vis in een keukenmachine. Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot een gladde en smeuïge paté. Breng de paté op smaak met peper en zout en schep in een kommetje en garneer af met groene olijven en kappertjes.

Kip piri piri salade
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de knoflook en rode peper schoon. Doe samen met de witte wijn azijn, olijfolie, paprikapoeder het sap en rasp van de citroen in een keukenmachine en pureer fijn. Doe de kippendijen in een ovenschaal en voeg het piri piri mengsel toe en schep de kip even om zodat alles bedekt is. Bak de kippendijen in circa 20 tot 25 minuten gaar. Haal vervolgens uit de oven en laat helemaal afkoelen. Maak de rode en gele paprika schoon en snijd in fijne blokjes. Pluk de kip en voeg de mayonaise en paprika toe en breng op smaak met het achtergebleven aanbaksels en braadvocht van de kippendijen en een snufje zout. Doe de kip piri piri salade in een schaaltje er garneer met fijngesneden rode peper.

Cenouras a algarvia
Schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Blancheer de wortels beetgaar en doe vervolgens in ijswater. Laat daarna uitlekken in een zeef. Maak de knoflook schoon en fruit deze op laag vuur zachtjes aan. Voeg de piri piri en komijnzaad toe en verwarm kort mee. Blus af met witte wijn azijn en voeg de olijfolie toe. Voeg vervolgens toe aan de plakjes wortel en schep om zodat alles goed verdeeld is. Schep de pittige wortels in een kommetje en garneer af met peterselie en serveer samen met de sardientjes paté, chorizo, kip piri piri salade, Dippers Original en Melba Toast.

 

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw