Appel chutney
  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  2. Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
  3. Laat de rozijnen wellen in lauwwarm water.
  4. Fruit de ui met een scheutje olijfolie zachtjes aan tot deze glazig is.
  5. Voeg vervolgens de lichtbruine basterdsuiker toe en laat helemaal oplossen.
  6. Blus af met appelazijn en laat 10 minuten zachtjes koken.
  7. Bak in een andere pan de appel licht bruin aan en voeg toe aan de ui.
  8. Giet de gewelde rozijnen af en voeg ook deze toe.
  9. Laat het geheel nog eens 10 minuten zachtjes tegen de kook aan pruttelen.
  10. Breng op smaak met wat kaneelpoeder, peper en zout.
  11. Schep de chutney in een gesteriliseerde pot en sluit deze af.
  12. De appelchutney is heerlijk bij een kaasplankje met Melba toast Volkoren.
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw